Godmorgon!

Lördag idag! ;D Betyder att det är fimkväll eftersom mamma och pappa ska ha sommarfest med mammas arbetskamrater :'3 Gahh är så irreterad! Vill och se på svenska versionen av Grease i Vänersborg.. Men det tycker inte mamma & pappa tydligen ;( Aja brukar få som jag vill i slutändan (a)


Uppdatering :D

Tänkte jag skulle ge en liten snabb uppdatering! Har nu vart ute och hyrt filmer, Det blev Valentines Day, Snabba Cash och shutter Island :P Kan lägga upp recension på söndag ^^ 

Sen har jag gjort iordnig mig, sminkat och fixat håret + sminkat syrran ^^ Fast hon satt bara och klaga hela tin *suck*.
Aja, nu ska jag hitta något att äta och sen ska jag leta efte mitt försvunna randiga diadem jag hade tänkt att ha ;/

Ses sen ;D

Fredag!

Ja idag är det fredag :'3 Det betyder att vi ska på kalas hos mormor, jag ska hyra filmer tills imorrn (Behöver fortfarande filmtips!)  och samtidigt hinna med allt annat x) Detta kommer gå bra! ^^ Kolla ut genom fönstret och såg att det iallfall har slutat regnat.. Men det ser inte ut som det kommer hålla länge!

Aja nu ska jag hoppa in i dushen och göra mig iordning för dagens aktiviteter! Ha det bra :D


Bytat mobil ;(

85

Jag har lyckats ha sönder min mobil så måste byta till den där stenåldersmobilen till vänster Oo Jag kan inte ens ta emot MMS! det är katastrofalt -.- Om ni undrar varför mobilen gick sönder så är det för att jag inte orkat radera sms, och när jag väl skulle göra det kollapsade hela mobilen xD Kunde inte starta den igen :'3 Så nu ska vi till siba snart och lämna in både data och mobil.. jag är så duktig med elektronik :D

Regn...

Varför ska det regna? :O Det gör livet surt för alla.. Eller iaf för mig xD

Haha aja just nu sitter jag och sysselsätter mig med att se på 'Vem vet mest?' ^^ Haha inte för att skryta, men man kan ju en del frågor ;) Har typ bara sett på tv idag x) Har sett filmerna eragon, guldkompassen och Pirates of the caribeean 1 (min favoritfilm typ)  Vilken är er favoitfilm?

Märkte precis att jag lyckats ha sönder min minnekortläsare i datan. Visserligen kan jag ju använda sladden till att ta över bilder, men det är ju så klumpigt och inte trevligt, så tror jag ska lämna in datan ^^ Måste fixa en knapp som lossnat också ^^

Sen vill jag avsluta med att ge ett bloggtips. Underbara Julia på http://juliiialarsson.blogg.se visar hennes underbara bilder och skriver om massa roliga saker! :D Besök henne :P

halsband
Har visat bilden förr men orkade inte ladda upp en ny ^^ Och det passar ju med vatten - regn! :D


Få in bra fokus på rörelsebilder!

Tänkte ge lite bra tips om hur man kan få bra fokus på rörelsebilder. Detta gäller systemkamera med manuell fokusering.

Hur man ska göra beror ju såklart lite på vad för motiv man ska fota osv.
Men ett bra tips som man kan använda till det mesta är att man följer objektivet en bra bit innan stället man ska ta kort. Om man text ska ta kort på en hund så följer man den och ändrar fokuseringen lite åt gången medan den rör sig. Detta funkar för det mesta, dock krävs det lite träning!

45

Ett annat tips om man tex ska fota hästhoppning eller något annat som hoppar kan man ställa in fokusen på översta ribban/översta delen av hindret.

5

Hoppas ni fick nytta av tipset ;)

Gamla naturbilder

Haha yes lägger ut lite gamla bilder ^^ Eftersom det regnar kan jag inte fota nya :/

8488

Glöm inte att kommentera!


Godmorgon!

Ja då har man äntligen lyckats masa sig upp! Och klockan är bara 10, känner mig duktig ^^ Föräldrarna har åkt iväg och handlar inflr lördag. Dom ska ha sommarfest med pappas abetskamrater!  Dock ska jag själv hyra massa filmer (så behöver filmtips!), köpa cola ich chips och sen sitta isolerad på mitt rum! :D

Och imorrn kväll är det ju 75 års kalas för mormor *suck* har inte ens kommit på vad jag ska ha på mig xD Aja hitta säker nått ^^

Nu är det dags för frukost och sen ska jag fota lite hade jag tänkt ;D Visar resultaten sen!

Hemma igen!

Då var man äntiligen hemma igen! Är så himla trött ^^ Man kanske inte tror att det är så ansträngade att åka bil, men det är det x) Först samlades vi på östad och åkte till Halden där det typ fanns massa bilar sen var vi där typ några timmar. Sen skulle vi till Bullarens kamping och dricka kaffe. Det som ingen tänkte på är att det ligger precis brevid en sjö = miljontals mygg. Så jag tvingade hem dom andra!

Blir alltid så himla sugen på att se Cry Baby när vi är ute såhär :D Filmen utspelar sig ju på 50-talet, vilket är den tid jag skulle valt att leva om jag kunde x) Milla har lovat att låna ut den nästa gång hon kommer.. Om hon nu kommer ihåg!

ny bil
I brist på bilder lägger jag upp vår bil (som vi cruisa) med ;D

Nu åker jag ;D

Yes, nu ska jag åka iväg, vi ska tydligen hälsa på Farmor på ålderdomshemmet innan vi ska åka också (: Ush har egentligen ingen lust med det här, är så himla förkyld och har fortfarande ont i handleden ;( Men detta är en anledning för mig att använda min nya Brolletröjja! :D  

Skriver mer sen!

OneRepublic - All the right Moves



Visserligen en gammal låt men love it! :D  

En vampyrs bekännelse!

Köpte en film häromdagen, En vampyrs bekännelse, som jag tänkte tipsa om! 

Handling (Citerat från baksidan):

"Louise de Pointe Du LAc har en historia att berätta. Den unga journalisten Malloy kommer under nattens timmar få ta del av en hemlighet som varit bevarad i över 200 år. En vampyrs bekännelser. Om ett liv fyllt av skönhet och rikedom. passion och åtrå. Men även om odödlighetens förbannelse. Det ändlösa sökandet efter njutning, den omättliga aptiten på människoblod och oförmågan att känna glädje och sorg. att aldrig kunna älska."


Jag ger den här filmen 3/5. Jag gillade inte riktigt huvudrollen, Louise eftersom han var alldeles för mesig för att vara vampyr. Men jag gillar själva upplägget och historien är rätt bra. Dock älskar jag en annan av huvudrollerna (Lestat). Ett måste att se om man gillar vampyrer ;)

Vampyrs



 



 

Seeg uppdatering!

Ja, har vart väldigt seg uppdatering, men det är ju faktiskt sommar och då ska man inte sitta och blogga hela dagarna ;D Här är lite vad som hänt ;)

Måndag
Mamma och pappa var och vaccinerade hundarna, dom hade tid halv elva, så jag orkade inte masa mig upp och följa med. Men det gick jättebra, vilket betyder att Milla och Robban snart kan ta hit Bojan (yay). Ska bli jättekul att träffa henne, och ta kort ;) (Bojan är en hund btw :D)

Tisdag
Gjorde jag typ ingenting annat än att grejja med djuren. Rosalie börjar acceptera selen riktigt bra nu! Men hon kan fortfarande bli lite stressad osv, men kämpar på!

IDAG! ;D
Idag kommer Julia hem :D Jag har saknat henne :( Och eftersom smarta jag tappade bort min telefon så har vi typ inte pratat alls!
Idag ska vi även ut och cruisa (ingen aning om hur det stavas) med camaron :D Egentligen skulle jag inte följt med, men jag är såå lätt att övertala! 


En annan nyhet är att jag ska köpa *host* ett Nikkor 70-300 mm objektiv till kameran! Jätteglad över det, kommer behövas (: 

Måste bara visa en gammal bild på Doris när hon var valp jag som hittade på datan!

 
Hur söt får man lov att vara? :O

Söndag!

yes, idag är det söndag, vilket betyder att nya True Blood avsnittet kommer imorrn *yay* :D

Var ju och kollade på Brolle i fredags och han var otroligt grym :O Hade dock hoppats att han skulle köra sina Buddy Holly låtar, men han körde sin vanliga x) Stod nästan längst fram vid scenen, vilket sen dess har resulterat i ett lite svagt pipande i öronen x) Men det var det värt x) Fick med mig en Brolle tröjja och singeln "anything she wants" med mig hem! :D  Uppdaterar mer sen :D

84
Bilden är fotad av mig, men pallade inte skriva på den men kom ihåg Se med inte röra!


Godmorgon!

Yes nu har jag äntligen vaknat :] Idg händer det mycket, först ska vi till havets hus i Lysekil och sen ska vi och se på typ Brolle :D Och några till jag inte riktigt kan komma ihåg, men dom är säkert bra! Kommer fota hela dan, om jag kan x) Var med om en liten olycka med handleden igår, jag skulle springa på vått gräs och så halka jag och slog i handleden i nått jag inte riktigt vet vad. Så nu har jag mega blåmärket och det är typ svullet, stackars mig :O

4
Har visat bilden förrut, men pallar inte ladda upp ny :P

Ny header och design! ;D

Yes nu har  jag skaffat ny header och layout :P Har fått från underbara Julia ;D  Fast headern har jag faktiskt gjort själv :D

Vad tycker ni? :D


Torsdag! ;D

Idag har varit en väldigt lugn dag x) Typ första halva dan satt jag och slappade vid tvn, sen gjorde jag en ny header till bloggen som kommer typ snart ;D   Och sen gjorde jag ett däckhinder som jag ska träna Doris med :P  Blev inte supernöjd med resultatet xD Men jag är jättedålig på att bygga och det är säkert eftersom trådarna (som håller uppe däcken) typ släpper direkt om hon fastnar (y) ;D Får fixa nått bättre nån gång :D


jag
Jag idag ;D  Förlåt för håret och jag är osminkad x)


Bubblor

5halsband

Ponnytävling i Skee

Nu har jag bestämt mig för att uppdatera igen!
Det har inte hänt så mycket på sistonde, typ var och fotade i skee i fredags, blev  inte nöjd med någon av bilderna eftersom det var uskass omgivning och jag hade ingen lust att fota egentligen, var för varmt och för många ryttare i varje klass och kategori. Så det blev bara två ponnyklasser, men fick ändå ihop runt 1500 kort!

Här kommer några av dom ;)



8
8
84


dålig uppdatering!

Känns inte som jag uppdaterar nånting nu för tiden :O Fy mig x)

Här kommer iaf några bilder :D

45
848484

Torsdag! :D

Först och främst måste vi gratta Julia som blir fjorton idag :D Vilken lite fjoortizz :'O Mahah nej nu ska jag vara snäll :3  Idag ska jag absolut inte göra något annat än o bara päsa x) Se på film, sitta vid datan etc, tycker jag förtjänar en ledig dag x)


Dagens..

Dagens humör: Trööött x)
Dagens borde: Ta in hundarna från hundgården x)
Dagens frisyr: Ruffsboll 8)
Dagens klädsel: Jeansshorts och t-shirt ^^
Dagens planer: Päsa :D
Dagens mest gjorda sak: Pratat med Julia i telefon x).
Dagens längtan: natten så man kan sova x)
Dagens beroende: Stekt ägg x)
Dagens tråkigaste: Regn ;(



Jättetrött!

Ja, ush är verkligen jättetrött! Sitter på mitt rum och håller på att rensa ut mina bokhyllor på allt skräp eftersom jag ska måla om bokhyllorna sen vid renoveringen (:
Min plan jag hade tänkt hinna med inatt och imorgon ser ungefär ut
- Rensa
- Städa
- Möblera om (:

Sen köper jag med största sannolikhet målarfärg på söndag och ägnar hela nästa vecka till att måla! (:
Kommer bli så snyggt, belive me :D Alla väggarna ska vara vita utom en fondvägg som ska vara vinröd. Sen ska bokhyllorna bli svarta med snygga guldknoppar (y) Me like very much :D Dock är mamma lite emot min renovering, men har det stoppat mig förrut? 8D


Miley Cyrus - Permanent December


En bra låt, men har inte Miley tagit lite för mkt 'insperation' från Ke$ha? ;D

Hästbilder (:

Var och fotade hästar för en stund sen, fick några bra bilder (:

8¨
85¨
8
Blev nöjd med dom översta, men den understa är lite halvdan x) Men fick inte så många bilder som dom får duga :D Orkade inte skriva på dom, men kom hiåg, se men inte röra!


Fototips 1 ;)

Eftersom det är väldigt populärt bland hästfotografer att fota på hopptävlingar tänkte jag nu ge lite tips på vad man kan tänka på. Dessa tips är anpassade för fotografering utomhus. 

Det första man ska göra när man kommer till en tävlingsplats är att kolla var allt finns, om det finns något ställe du kan få bra bakrund, vart solen är och vart hindrerna står och från vilket håll dom ska hoppas.
Det är väldigt bra, enligt mig, att man har solen från sidan när man fotar, det blir bra ljus.
Vinkeln på ett kort är oxå viktigt. Alla hästar har olika hopptekniker, därför får man variera sig lite i vinklarna så det ska se bra ut. Dom vanligaste vinklarna är
-Framifrån, Denna vinkel kan ofta göra att bakbenen på hästen ser konstiga ut och att ryttaren "gömmer" sig bakom hästen. Snyggast är den vinkeln om hästen är på väg upp eller är mitt över hindret.
-Från sidan, en vinkel jag nästan aldrig använder eftersom hinderstöden kommer i vägen. En viktig sak att komma ihåg att det är snyggare i denna vinkel om hästen har lämna marken med bakbenen.  
- Snett framifrån, den vinkeln jag använder mest. Dom flesta hästarna ser bra ut i denna vinkel och det är lätt att få med både ryttare och häst. I denna vinkel föredrar jag att hästen är mitt över hindret eller i vissa fall påväg upp.

85

Ett annat tips till alla dom som funderar på att sälja bilderna man fotar är att få med både häst och ryttare eftersom det är det dom flesta vill köpa. Ta även gärna "vinnarfoton" som är väldigt populärt

8


 

Jag har fått många frågor vilka inställningar man ska ha på kameran, men detta kan jag inte svara på. Det beror sig helt på ljus, hästens färg etc så det är bara att pröva sig fram!


Ingen dressyr idag!

Nej, det blev ingen fotning på dressyrtävlingen i Färgelanda idag, det regnade och jag orkade nte gå upp halv åtta på morgonen :'3 Sen var det inte så många startande heller så x) Men  aja (: Tänkte göra ett inlägg om saker man kan tänka på när man fotar på hästhopptävling sen (: Men kan inte just nu pga att jag sitter vid mammas och pappas dator nu = inga hästhoppningsbilder vilket jag kommer behöva :'3

Kolla igenom massa gamla bilder på mammas data och hitta en två år gammal bild som jag fotade med min gamla kompaktkamera x) Den är tagen första gången jag fota hästar med kameran som jag fick senvåren 2008 x) Och jag kommer ihåg att jag var väldigt stolt över just denna bilden (:

5

Dagen (:

Yes, idag har vart en låång dag :) har i stort sett bara fotat hela dan eftersom jag velat att mitt dumma kamerabatteri som ska hålla i evigheter ska dö så jag skulle kunna ladda det tills imorrn. Men massa bilder har jag iaf fått (: Se har jag spelat badminton med pappa, jag ÄLSKAR badminton nästa lika mycket som tennis :O  Om det är någon sport jag någonsin ska börja med, så är det tennis! Hm... Kanske skulle..? 

Här kommer några av bilderna från idag :D Och kom ihåg, se men inte röra 8)

588
 

Intern Hårdisk!

Yes, nu har jag köpt en intern hårddisk med 250 Gb som jag ska ha mina bildera på :D

45

Ensam hemma idag 8D

Yes, idag är jag ensam hemma. Supergött verkligen. Och mamma och pappa är iväg och handlar :D Hoppas dom kommer hem med nått till mig xD Nu ska jag iaf fixa lite och sen ska jag iväg och fota hästar eller nått :'3 Måste få slut på batteriet tills imorrn då jag ska fota dressyrtävling! :D

Lägger upp bilderna sen!

Shopping & Eclipse! :D

Yes nu har jag kommit hem från strömstad där jag först shoppade några timmar och sen på Eclipse :D
Jag köpte typ 1 tunika, 1 hoodie och 1 par underbara skor :O Love them :D

Sen såg jag på eclipse som jag blev väldigt besviken på. Jag tyckte inte alls den var bra och jag typ bara satt och grinna hela tiden eftersom jag tyckte så synd om Jacob x) Favoritrepliken var ju helt klart typ  "Im Hotter than you" i tältscenen xD Jake typ ägde ju ut Ed totalt :)

Men nu ska jag ut och gå med Doris, hon har inte rört sig alls idag :O Fy mig xD

Brorsans och Millas nya hund :D

Ja, nu har Robban och Milla skaffat den mest gölligaste hunden ever :O Jag tror till och med att jag ska vara så elak o säga att den är sötare än Doris :'o Den heter Bojan :D

En blandning mellan border collie och  rysk vallhund tror jag. Mitt minne är inte alltid på  topp så kan ha förväxlat med andra raser xD

56
Bilden snodde jag från Millas FB (a)

GRATTIS JONNA! :D

Grattis på 11-årsdagen! :D Hoppas du får en underbar dag :D
Jag själv var ju såklart först med å gratta, hela två minuter innan Julia :D

8
Jonna på bilden såklart ;)

Dagens låt...



Älskar både låten och musikvideon 8) Tack Sofia (http://ewryday.blogg.se) för hjälpen med att få in videon :D<3

Godmorgon!

Ja eller typ godmorgon xD Har haft en helt sömnlös natt x) Satt typ och prata med Julia till halv tre, sen grejjade jag i PS med henne bild och sen typ vet jag inte vad jag gjorde xD Tror jag typ läste BD eller nått x) Sen klockan tjugo i 5 gick jag ut och fotade dimma 8) Sen så väntade jag typ på att mor och far skulle gå upp och sen åka iväg så jag kunde laga frukost xD Gjorde en patentmacka som blev riktigt bra förutom att jag brände dom övre bröden och osten (y) KOM ALLTID IHÅG SMÖRET I STEKPANNAN xD 

Så nu ska se på film och äta halvbränd mat tills typ alla andra vaknar xD Lägger upp bilderna från imorse sen :D

Tjingleing

Julia <3

Innan jag går och lägger mig tänker jag säga förlåt till en av mina bästa vänner Julia <3 Hon som alltid finns där, som alltid muntrar upp mig och som alltid är beredd o prata vampyrer <3 Jag vet att vi har våra *host* disskutioner om team ibland, men  även om du är team Edward är du bäst <3 Och jag hoppas du inte tog illa upp, u know what i mean :D

5
Förlåt för att den blev väldigt... ful... Men den blev faktiskt klar 10 i tre och jag vågade inte ta någon annan bild på dig än denna då du hade en mobil i facet :')<3 Och det är ju tanken som räknas <3


Första inlägget idag :')

Haha jag, klockan är faktiskt 00:14 :D

Sitter och typ.. pratar med Julia på MSN :D Vilket är superbra eftersom jag är verkligen hyperöverpigg :D
Läser också lite tips på hur man får bra porträtt, så får ge mig ut imorgon och kolla om jag får några ;D Lovar att ni kommer få se resultatet :D Deppar oxå otroligt mkt, är så j*vligt besviken på en 'kompis' just nu ;/

Eftersom jag tycker att inlägget är så tråkigt utan bild så får ni en överredigerad bild xD

 Bullaren kanske är Sveriges Forks 8D

över 

RSS 2.0